DEAC-MAFC-BME

1 - 3

Recap

A DEAC férfi röplabdázói az eddig remekül szereplő MAFC együttesét fogadták szombaton a DESOK-ban. Fodor Antal vezetőedző csapatából hiányzott Tóth András személyében az egyik alappillér, a rutinos feladót F. Nagy Bencének kellett pótolnia.

Két elrontott ütéssel indítottuk az összecsapást, de a hibák ellenére hamar felvettük az üzemi hőfokot, amit bizonyít, hogy Ádám András ászával egyenlítettünk (9:9). 11:13 után 3:0-s sorozattal fordítottunk, Hubicska megoldásának köszönhetően először vezettünk (14:13). A folytatásban sem könnyítettük meg a fővárosiak dolgát, ám Eke jó sáncával végül ők nyerték meg az első felvonást.

A második játszmában kicsit a malőrjeinkből élt az ellenfelünk, amely ötpontos fórra tett szert (5:10). Ehhez a különbséghez ragaszkodtak a vendégek, akik Csoma ütésének hála nagyon közel kerültek a 2:0-hoz (14:22). A nagy feltámadás elmaradt a részünkről, vagyis csak egy lépés választotta el a MAFC-ot a hetedik bajnoki győzelmétől a mostani idényben.

Az előző hetek során többször bizonyították Fodor Antal tanítványai, hogy nagy hiba lenne leírni őket, hiszen egy-egy szett megnyerésére bármikor képesek. Szerencsére most sem nulláztak le minket, ehhez pedig az kellett, hogy a kiélezett harmadik játékrész végén helyén volt az eszünk és a szívünk. Pedig 17:20-nál kevesen fogadtak volna erre a forgatókönyvre, de a hátralévő időben összeállt a játékunk, Imre Tibor és Hubicska vezérletével pedig fordítottunk.

A negyedik játszmát látva az volt az érzésünk, hogy az “oroszlán nem örült a bajuszráncigálásnak”. A vendégek a parádés rajtjuknak köszönhetően (1:8) hamar tudtunkra adták, hogy pontot akarnak tenni a találkozó végére. Kozmetikázásra futotta az erőnkből, de az újabb fordulat elmaradt. Ennek ellenére a debreceni fiúk ismét dicséretet érdemelnek, és ez a teljesítmény abszolút biztató a rájátszásra, amely során az Extraliga-tagságunkat hosszabbíthatjuk meg.

Debreceni EAC–MAFC-BME 1:3 (-20, -18, 25, -19)
Debrecen. V: Jámbor, Csizmarik.
DEAC: F. Nagy 1, Bagics 9, Kiss I., Fazekas 5, Hubicska 24, Ádám 7. Csere: Mészáros Z., Nagy A. Á. (liberók), Csizmadia 5, Imre 6. Vezetőedző: Fodor Antal.
MAFC: Kovács S. 9, Csoma 19, Georgiev 13, Eke 10, Dimitrov 2, Vaszilev 13. Csere: Bene (liberó), Bakóczy 1, Benkő 4, Szabó Barna 1. Vezetőedző: Nagy Péter.

Idő Liga Szezon
17:00 Extraliga 2020/2021

Helyszín

DESOK CSARNOK
Debrecen, Egyetem tér 1, 4032 Magyarország

Eredmények

Csapat1.2.3.4.Végeredmény
DEAC Férfi Röplabda201827191
MAFC252525253