A részsikernek is örülhetünk

A Debreceni Egyetem csapata szettet nyert a pontvadászat egyik legnagyobb favoritjának kikiáltott vetélytárs ellen.

A Magyar Kupa-párharc után az Extraligában csapott össze egymással a DEAC és a Pénzügyőr szombaton. Sokkal jobban kezdtek a fővárosiak, Kiss Dániel pontjával 2:7-re módosult az eredmény, nem meglepő, hogy jött is Fodor Antal időkérése. Szabó megoldásának hála őrizte magabiztos fórját a PSE (10:16). 11:19-nél megint magához hívta tanítványait a DEAC trénere, és az intelmei lassan hatottak is. Egy 6:0-s szériát követően ellenfelünk már a “tarkóján érezhette a leheletünket” (21:22). Fazekas egyenlített, így 23:23-nál egy “minimeccs” vette kezdetét. Szerencsére a debreceni fiúk esze és szíve is a helyén volt, így az első szettet behúzták.

A második játszma során ugyancsak megizzasztottuk a bajnokesélyest. A remek napot kifogó Fazekas ásszal egalizált, kicsit később pedig Kiss Imre jó blokkolással hívta fel magára a figyelmet (18:18). A hátralévő időben főleg Jókay Zoltán tanítványainak jött ki a lépés, Kiss Dániel tett pontot a játékrész végére.

A harmadik felvonás derekán Kiss D. fejezett be egy akciót, amivel 10:15-re módosult az állás. A folytatásban főleg Solti és Kiss D. volt elemében az ellenfelünknél, végül nyolcpontos differencia alakult ki az együttesek között a játékrész végén (17:25). Sajnos a negyedik szettben átrohantak rajtunk a vendégek, Fazekas rontása miatt “közte tíz” lett (6:16). Nem lassítottak a Pénzügyőr játékosai, érződött rajtuk, hogy minél hamarabb dűlőre akarják vinni a dolgot. A szálakat végül Kiss D. varrta el, a budapestiek 3:1-re diadalmaskodtak a DESOK-ban. A legtöbb pont (tizenkilenc) Kiss Dániel nevéhez fűződik, nálunk Fazekas tizenhat egységet tett a közösbe.

A DEAC még mindig nem tudott nyerni a bajnokságban, ettől függetlenül az első szett behúzása komoly fegyverténynek számít. Érdekesség, hogy rajtunk kívül eddig csak a MAFC ellen nem aratott 3:0-s sikert a Pénzügyőr az Extraliga mostani kiírásában.

A tervek szerint Hubicskáék jövő héten a Kazincbarcika otthonában lépnek pályára.

Extraliga 12. forduló
DEAC-LV Sport Pénzügyőr SE 1:3 (27:25, 21:25, 17:25, 10:25)