Heroikus küzdelemben maradtunk alul

A Debreceni Egyetem együttese fordulatos találkozót játszott a Kispesttel a DESOK-ban.

Női röplabdázóink széles mosollyal az arcukon pacsiztak egymással a szintén a felsőházba vágyó Kispest elleni rangadó előtt. Persze ez nem meglepetés, hiszen két hónapot után játszhattak ismét bajnokit a cívisvárosiak.

Hajdu Anna jó megoldása nyitotta a rangadót, majd egy rossz nyitás szakította meg a fővárosiak 4:0-s futását (3:4). Ratkos Petra finom ejtésével 9:7-re módosult az eredmény. Az első szettben nem fukarkodtunk az ászokkal, hiszen Ratkos mellett Péteri Vanda is így viccelte meg az ellenfelet. Egyre nőtt a csapatok között a különbség, a kispesti edző 16:12-nél másodszor kért időt, emellett cserékkel próbálta felrázni az együttesét. A változtatásokkal Takács Gergely nem tudta megtörni a DEAC-hengert, Hajdu pedig keretbe foglalta az első játékrészt, hiszen az első pont után az utolsó is az ő nevéhez fűződött.

A második felvonás sokáig kiegyenlített küzdelmet hozott. Egy jó sánccal vezettünk először kettővel (8:6), 14:11-nél pedig Takács Gergely újra tanácsokat adott tanítványainak. A szavai hatottak, ugyanis a budapestiek egy 6:0-s szériával fordítottak (14:17). Ezt követően riválisunk őrizte a fórját, a játszma egy elhibázott szervával zárult.

A harmadik etap során Kuszkó Zsolt vezetőedző elkezdett rotálni: többek között Szabó Csenge, Mátyus Panna és Vass Vivien is szóhoz jutott. Vass több remek ütéssel hálálta meg a tréner bizalmát, ennek ellenére nem tudtuk lerázni magunkról a kispestieket. A végjáték is nagy izgalmakat tartogatott, 24:22-nél egy vitatható bírói ítélet miatt nem vehettük át a vezetést. 24:24 után Szabó villant, majd a következő labdamenet végén is mi örülhettünk.

A negyedik játékrészt kiválóan nyitottuk, 5:1-re húztunk el. A kezdeti “sokkból” felocsúdtak a vendégek, hiszen néhány perccel később már 7:11 állt az eredményjelzőn. Jól működtek a blokkjaink, Mayer Flóra és Árvai Vanessza is “betakarta” a vetélytárs ütőjét. 18:16-nál még nálunk volt az előny, de a kispestiek bírták jobban a végét, így jöhetett az ötödik szett.

A “túlóra” mindkét oldalon bosszantó malőrökkel indult. 4:3-nál közelebb álltunk a diadalhoz, ám a fővárosiak megrázták magukat, ennek köszönhetően pedig megnyerték a fordulatokkal teli ütközetet. A debreceni lányokat sem érheti kritika, hiszen a hosszú szünet után több szép momentum akadt a játékukban, ami bizakodásra adhat okot.

“Novemberben játszottunk legutóbb bajnokit, ennek is köszönhetően a végére fejben elfáradtunk. Természetesen sajnáljuk, hogy kikaptunk, de büszkék lehetünk erre a teljesítményre, nagyon jó meccset játszottunk. Élvezet volt nézni a lányok teljesítményét, a csereként beszállók is felvették a fonalat. Ha a negyedik szettben kicsit szerencsésebbek vagyunk, talán máshogy alakul a mérkőzés” – nyilatkozta Kuszkó Zsolt vezetőedző.

NB II Kelet A-csoport 8. forduló
DEAC-Kispest SE 2:3 (25:17, 20:25, 26:24, 21:25, 8:15)

Fotók: Papp Attila