Stabilizáltuk az első helyünket

A Debreceni Egyetem együttese visszavágott a miskolciaknak.

A DEAC női röpisei a Miskolccal csaptak össze a DESOK-ban pénteken. Kuszkó Zsolt tanítványai februárban 3:1-es vereséget szenvedtek a borsodiak otthonában, így most lehetőség nyílt a visszavágásra. Ugyan különböző okok miatt nem tudtunk teljes kerettel kiállni a meccsre (többek között Mátyus Pannára és Tóth Vanesszára sem számíthattunk), ettől függetlenül hatodszor is győztesen hagytuk el a pályát az alsóházban.

Fantasztikusan kaptuk el a rajtot, Ratkos Petra vezérletével 10:0-ra vezettünk. Petra egyébként azt mondta a meccs előtt, hogy a bokasérülése után még közel sincs tökéletes állapotban, de ezt jól “titkolta”. Nem meglepetés, hogy ellenfelünk mestere kétszer is időt kért az első percekben. A szavai pedig hatottak, hiszen a vendégek rendezték a soraikat (12:9). Mayer Flóra bombaerős lecsapásának hála megint megnyugodhattunk (19:13), Péteri Vanda pedig 22:16-ra módosította az állást. Szerencsére az MVSC erejéből újabb feltámadásra ebben a játékrészben már nem futotta, így bizakodva várhattuk a folytatást.

A második játszma elejét nem aludta át a vetélytársunk (3:6). Magasabb fokozatba kapcsoltunk, amit egy 5:0-s sorozattal nyomatékosítottunk. Tapadt ránk a vetélytársunk, de végig mi diktáltuk az iramot (21:14). A Miskolc valamennyire kozmetikázott az eredményen, de a nagy fordulat szerencsére elmaradt, így már csak egy szett hiányzott az újabb sikerhez.

Nem adta olcsón a három pontot az ellenlábas, amely a harmadik szakaszban több alkalommal is hárompontos fórra tett szert, de a hátrányunkat sikerült ledolgoznunk. A végjáték szoros küzdelmet tartogatott, végül Szabó Csenge ászával zárult a rangadó.

“Nemrég 3:1-re kikaptunk Miskolcon, nagyon örülök neki, hogy ahhoz a meccshez képest ezúttal egy teljesen más DEAC-ot láttam. Az elején úgy megindultunk, hogy 10:0-ra vezettünk. Természetesen most is voltak még hibák, akadtak nehéz pillanatok, de az a fontos, hogy mi irányítottunk, és a játék minden elemében több olyan magabiztos megmozdulás jellemzett minket, ami fontos a jövőre nézve” – összegzett Kuszkó Zsolt vezetőedző.

Az első helyen álló DEAC április 11-én a Salgótarjánhoz utazik.

NB II Kelet alsóház
DEAC-Miskolci VSC 3:0 (25:18, 25:21, 25:22)

A tabella: